Sade: “This Far” Κυκλοφορεί 9 Οκτωβρίου!

 Η Sony Music ανακοινώνει λεπτομέρειες για ένα πολύ ιδιαίτερο box set με τίτλο “This Far” που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 9 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει remastered εκδοχές όλων των studio albums του συγκροτήματος μέχρι σήμερα σε βινύλιο.

Οι 6 καταξιωμένοι δίσκοι της μπάντας: “Diamond Life” (1984), “Promise” (1985), “StrongerThan Pride” (1988), “Love Deluxe” (1992), “Lovers Rock” (2000) και “Soldier of Love” (2010) θα βρίσκονται σε ένα πανέμορφο άσπρο κουτί. 

Το 4μελές συγκρότημα: Sade (φωνητικά), Stuart Matthewman (σαξόφωνο/κιθάρα), Andrew Hale (πλήκτρα) και o PaulSpencer Denman (μπάσο) ασχολήθηκαν άμεσα με την διαδικασία, περνώντας χρόνο στα Abbey Road Studios μαζί με τον καταξιωμένο mastering engineer Miles Showell καθώς και τον πολλά χρόνια συνεργάτη τους συμπαραγωγό Mike Pela.  

Ο τίτλος του box set, “This Far”, υπονοεί ότι η δισκογραφική καριέρα της μπάντας δεν είναι ακόμα πλήρης, αλλά αυτή η νέα πολυσυλλεκτική κυκλοφορία φέρνει μαζί ένα μεγάλο μέρος ηχογραφημάτων που ήταν δύσκολο να βρεθούν πριν, στην αρχική τους μορφή. 

Χρησιμοποιώντας τα  original ηχητικά, οι Sade και ο Mike Showell  δούλεψαν μετατρέποντας τις αρχικές ηχογραφήσεις σε υψηλής ανάλυσης ψηφιακά αρχεία τα οποία έγιναν remastered κατάλληλα για την καλύτερη δυνατή ακρόαση μέσω βινυλίου. Αυτή η λεπτομερής διαδικασία mastering έδωσε ένα εκπληκτικά καθαρό ηχητικό αποτέλεσμα ενώ ταυτοχρόνως διατήρησε τον χαρακτηριστικό ήχο του συγκροτήματος. 

Τα εξώφυλλα των 6 δίσκων ξανά τυπώθηκαν με απόλυτη προσοχή χρησιμοποιώντας το ίδιο χαρτί και την ίδια μέθοδο για να διατηρηθεί η αυθεντικότητα των πρωτότυπων εκδοχών. Τα βινύλια βρίσκονται σε ένα λευκό κουτί που σχεδιάστηκε από τον Tom Hingston. 

Κατά την διάρκεια της αξιοθαύμαστης καριέρας τους που μετράει πάνω από 3 δεκαετίες, τα 6 albums των Sade έχουν σημειώσει πάνω 60 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και έχουν γίνει πλατινένια πάνω από 24 φορές. Έχοντας κυκλοφορήσει singles όπως το “Your Love Is King”, “Smooth Operator” και “By Your Side”, το συγκρότημα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στα charts με τους δίσκους του ανά τον κόσμο, έχει βραβευτεί με αρκετά Grammys, MTV Video Music Awards,  ένα BRIT Award καθώς και μία θέση στο “Pantheon of Cultural Influence” (New York Times, Οκτώβριος 2017). Η πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους “Soldier Of Love” που κυκλοφόρησε το 2010, έφτασε στο Νο1 15 χωρών συμπεριλαμβανομένου και της Αμερικής. 

Μέσα στα χρόνια έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον θαυμασμό από μουσικούς όλων των ειδών και συνεχίζουν να αφήνουν το σημάδι τους αποτελώντας δυνατή έμπνευση για μερικούς από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες του σήμερα. Το συγκρότημα συχνά αναφέρεται από νεότερους καλλιτέχνες όπως η Beyonce, o Drake, o Kanye West, η Missy Elliott, η Christina, η Dua Lipa, οι FKA Twigs, η Mabel και η Taylor Swift ως δυνατή επιρροή για την μουσική τους. Master της Hip-Hop σκηνής έχουν χρησιμοποιήσει συχνά  samples από την δουλειά των Sadeδημιουργώντας νέα club classics. Τα διαχρονικά tracks τους έχουν ερμηνευτεί από καλλιτέχνες όπως οι Deftones, DonnaSummer, Frank Ocean, Herbie Hancock, Jason Mraz, Lauryn Hill, LeAnn Rimes, Marsha Ambrosious με την συμμετοχή του Dr. Dre, Prince, The 1975, Tori Amos και You + Me. 

Η ίδια η Sade έχει εδραιώσει τον εαυτό της ως style icon έχοντας φιλοξενηθεί στα εξώφυλλα εκδόσεων όπως το The Face, το Time, το Rolling Stone, το Billboard, το i-D, το Fader, το Cosmopolitan, το NME, το Melody Maker, το Smash Hits, το Essence, το Ebony, το Pride, το Interview και πολλά άλλα. 

Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί live σε όλες της γωνιές του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου μία αξιοσημείωτης εμφάνισης στο Live Aid στο Wembley Stadium το 1985, όπου η Sade Adu ήτανη μόνη γεννημένη Αφρικανή καλλιτέχνιδα που έχει εμφανιστεί μπροστά σε ένα κοινό 75,000 ανθρώπων καθώς και ένα τηλεοπτικό κοινό 1.4 εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Η πιο πρόσφατη περιοδεία τους το 2011 βρήκε την μπάντα να ολοκληρώνει 106 επικές συναυλίες για πάνω από 800,000 θαυμαστές και σχολιάστηκε από το Billboard ως ένα οπτικό εκπληκτικό υπερθέαμα με μία μοναδική παραγωγή και μία αξέχαστη δυναμική.