Duran Duran νέο single και βίντεο κλιπ

ΟΙ Duran Duran, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα του πλανήτη, αποκαλύπτουν το νέο τους single, “Invisible”, που συνοδεύεται και από video, καθώς και λεπτομέρειες για το πολυαναμενόμενο 15ο άλμπουμ τους, “Future Past” που θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου από την Tape Modern για τη BMG.

Στο άλμπουμ συμμετέχει στην παραγωγή ο Erol Alkan, ο Giorgio Moroder και ο Mark Ronson, ενώ ανάμεσα στους special guest βρίσκεται ο Graham Coxon (των Blur), η Lykke Li, ο Mike Garson (πιανίστας του David Bowie) ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες συνεργασίες έκπληξη.

Η παραγωγή του νέου single “Invisible” έγινε από τον Erol Alkan και τους Duran Duran, και οι μίξεις από τον Mark ‘Spike’ Sten, ενώ αυτό είναι το πρώτο μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης από το πρόγραμμα Huxley. Για το εικαστικό του single αλλά και όλου του δίσκου το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον γιαπωνέζο καλλιτέχνη Daisuke Yokota.

Ο Nick Rhodes σχολίασε σχετικά με το “Invisible”: «Η αρχιτεκτονική του ήχου ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντική για τους Duran Duran. Νομίζω, με το “Invisible”, καταφέραμε πραγματικά να χαράξουμε το γλυπτό με τον τρόπο που το θέλαμε. Ηχητικά, είναι ένα πολύ ασυνήθιστο κομμάτι μουσικής. Νομίζω ότι όταν συγχωνεύσετε όλα τα όργανα μαζί, δημιουργεί έναν συνολικό ήχο που ίσως δεν έχετε ξανακούσει.»

Δείτε και ακούστε το “Invisible”: Duran Duran – Invisible