Green Was Greener “Introspective” video

Ο Θωμάς Στρατάκης παρουσιάζει το νέο video των Green Was Greener για το κομμάτι “Introspective”.

Λίγα λόγια από τον Βασίλη Λιάκο που έχει σκηνοθετήσει το video:
Δύο αφηγήσεις. Ένας άντρας τραγουδά και μια γυναίκα χορεύει. Το Introspective γίνεται κοινός τόπος συνάντησης και αποχωρισμού.
Ένα ερειπωμένο κτίριο μέσα στο οποίο μία γυναίκα ζει ξανά και ξανά μια σχέση που τελείωσε. Ο άντρας έχει αντικατασταθεί από ένα μπαλόνι και η απουσία γίνεται πλέον εμφανής. Εκείνη ζει και περιφέρεται μέσα στο κτίριο σα φάντασμα και αναζητά τρόπους για ν’ αναβιώσει τον χαμένο της έρωτα. Αντικείμενα πεταμένα, ρούχα φορεμένα, δανεισμένα, δημιουργούν εικόνες και στιγμές σημαντικές. Στερεοτυπικές -κοινωνικά- στιγμές ευτυχίας, που κάθε ζευγάρι έχει ζήσει. Η Πρωτοχρονιά, τα γενέθλια, οι διακοπές και η 14η Φλεβάρη, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στα χαλάσματα. Ένα κυνηγητό για την ευτυχία που είναι πια πεπερασμένη. Εγκλωβισμένη στο παρελθόν κυνηγά το παρόν και το μέλλον της. Μοναδικό μέσο για να εκτονώσει τα συναισθήματα που την κατακλύζουν είναι ο χορός. Το κτίριο μετατρέπεται σε σκηνή, οι σκάλες σε περάσματα και το περπάτημα σε χορευτική κίνηση.

Οι Green Was Greener είναι ένα εναλλακτικό ροκ συγκρότημα με βάση τo Ηράκλειο Κρήτης. Mε το ντεμπούτο τους, “Introspective”, ο Θωμάς Στρατάκης και η μπάντα του, ξεκινούν να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους ήχο, εμπνευσμένοι από μια μεγάλη γκάμα επιρροών.

Η μουσική των Green Was Greener θα μπορούσε να περιγραφεί σαν να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα όρια της art-rock και τις ιδιαιτερότητες της math rock και της πειραματικής μουσικής. Το “Introspective”, θέτει τον πήχη ψηλά στον προσδιορισμό της έντονης δημιουργικής ταυτότητας του συγκροτήματος, καθώς επίσης αναδεικνύει τα θετικά στοιχεία του μεστού τους ήχου και την ικανότητά τους να ταξιδεύουν τον ακροατή με τη μουσική τους. Το άλμπουμ περιέχει εννιά κομμάτια, περιλαμβάνοντας και το ομώνυμο εναρκτήριο κομμάτι, το οποίο συνδυάζει ρυθμούς της swinging jazz με πλούσια ambient ατμοσφαιρικά στοιχεία. Τραγούδια όπως τα singles “Inner Giver” και “Another Chance” συνδυάζουν την synth-pop με το shoegaze, ενώ το “Desert King” επιδεικνύει μία άλλη πλευρά του ήχου του συγκροτήματος, πιο ηλεκτρισμένη και upbeat, με μια vintage αίσθηση. Το “Everyday”, ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια του άλμπουμ, θυμίζει κάτι από Crystal Stilts ή Doves. Το “Stargazing” είναι ένα από τα πιο κινηματογραφικά και ατμοσφαιρικά κομμάτια του άλμπουμ, καθώς επίσης και ένας υπέροχος τρόπος να σπάσει η ροή λίγο πριν βουτήξουμε στο “‘Cause Everytime You Go I Know,” το οποίο σχεδόν σκηνοθετεί ένα μεταμοντέρνο take του θρυλικού ήχου των Pink Floyd. Το “Train Of Thoughts” εμπεριέχει έντονες blues επιρροές, που αποδίδουν στο κομμάτι μία ψυχεδελική νότα. Τέλος, το “You Don’t Care” σαν αυλαία τέλους κλείνει αυτό το μοναδικό σετ από ηχητικά τοπία, που εξελίσσονται συνεχώς μέσα στο album.

Το “Introspective” είναι ένα πολυσχιδές album, που μπορεί να θυμίσει στο κοινό καλλιτέχνες όπως οι Dead Rituals, ο Francis Moon, οι Tame Impala ή οι Beach House. Παράλληλα, φαίνεται να είναι η τέλεια πρώτη επαφή με την δουλειά και την αισθητική των Green Was Greener.

Green Was Greener “Introspective” Δείτε το video στο youtube

Κυκλοφορεί σε LP και Digital album από την Inner Ear.