Belle And Sebastian || Nέο άλμπουμ & Single

Οι Belle and Sebastian ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ.

To “A Bit of Previous” είναι το ένατο άλμπουμ τους και θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου από την Matador Records.

Επίσης, αποκάλυψαν και το πρώτο single “Unnecessary Drama” που συνοδεύεται και από video clip.

Δείτε το Video ‘Unnecessary Drama’

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε τελικά στην Γλασκώβη αφού το ταξίδι τους στο Λος Άντζελες δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας. «Το φτιάξαμε μαζί. Εμείς και η πόλη. Αυτός ο δίσκος είναι το πρώτο full άλμπουμ που ηχογραφήσαμε ξανά στη Γλασκώβη μετά το “Fold Your Hands” το 1999. Συναντιόμασταν κάθε πρωί, παίζαμε τα τραγούδια μας, γράφαμε μαζί, δοκιμάζαμε νέα πράγματα, τα διαμορφώναμε και τα πετούσαμε κάθε μέρα.» έγραψε ο Murdoch.

Το αποτέλεσμα είναι μια από τις πιο διαφορετικές και συναρπαστικές δισκογραφικές δουλειές του συγκροτήματος που φέρει την υπογραφή των ίδιων στην ηχογράφηση και την παραγωγή (με την συμμετοχή των Brian McNeill, Matt Wiggins, Kevin Burleigh και Shawn Everett). Αν και οι ενορχηστρώσεις είναι αρκετά παιχνιδιάρικες υπάρχει μια βαρύτητα σε όλο το άλμπουμ.

To “A Bit of Previous” έχει λίγο από όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Belle and Sebastian και τους κρατούν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα συγκρότημα που αντιμετωπίζει την ηλικία και μεγαλώνει με χάρη, δημιουργικότητα, δίχως να παίρνει στα σοβαρά όσα δεν χρειάζεται και παραμένει μια ατελείωτη πηγή ενέργειας και επανεφεύρεσης του.