Interpol || Nέο άλμπουμ & Single

Ο Paul Banks τραγουδάει “Still in shape, my methods refined”! Είναι στίχοι από το “Toni”, το εναρκτήριο τραγούδι του νέου άλμπουμ  των Interpol, “The Other Side of Make-Believe” που θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιουλίου από την Matador.

Μέσα από τα νέα τραγούδια φαίνεται ξεκάθαρα η λαχτάρα του συγκροτήματος να εξερευνήσει νέα μονοπάτια. H εκρηκτική κιθάρα του Daniel Kessler, τα τύμπανα του Samuel Fogarino που ξεφεύγουν από την ακρίβεια που γνωρίζαμε και η ηχηρή φωνή του Paul Banks αποπνέουν ένα συναίσθημα που είναι πιθανό να αγγίξει τους περισσότερους θαυμαστές της μπάντας. Άλλωστε, όπως λέει ο Banks, «υπάρχει πάντα μια έβδομη φορά για μια πρώτη εντύπωση.»

Το πρώτο single είναι το ‘Toni’ και συνοδεύεται από ένα video που αποτελεί το πρώτο μέρος ενός χορευτικού φιλμ το οποίο σκηνοθέτησε ο Van Alpert (Post Malone, Machine Gun Kelly)/ Το δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει σύντομα.  Μιλώντας για την συνεργασία αυτή, ο Banks είπε, «Ήταν φανταστική συνεργασία μας με τον Van Alpert για το video του Toni. Συνδεθήκαμε μέσω των κοινών μας κινηματογραφικών γούστων αλλά και από ένα πάθος για κλασικά μουσικά βίντεο των Glazer, Cunningham και Jonze. Ο Van, κατά τη γνώμη μου, είναι στην ίδια θέση με αυτούς τους θρύλους και ενθουσιάστηκα πολύ βλέποντάς τον πως δουλεύει»

Ο Van Alpert δήλωσε: «΄Έγραψα μια τρελή ιδέα που αισθανόμουν ότι ήταν κάτι νέο για τους Interpol. Ένα σύγχρονο χορευτικό φιλμ. Ήταν ένα όνειρο να δουλέψω με την αγαπημένη μου μπάντα. Ο Paul Banks είναι ο συνδετικός κρίκος όλων και έδωσε στην ιδέα ένα άλλο επίπεδο γιατί είναι εκ φύσεως εξαιρετικός ηθοποιός, καλλιτέχνης και συνεργάτης.»

Το “The Other Side of Make-Believe” άρχισε να δημιουργείται το 2020 εξ’ αποστάσεως. Στις αρχές του 2021, οι Interpol βρέθηκαν και πάλι μαζί σε ένα νοικιασμένο σπίτι στο Catskills για να δουλέψουν το νέο τους υλικό. Το άλμπουμ ολοκληρώθηκε μέσα στη χρονιά, στο Βόρειο Λονδίνο,  σε συνεργασία – για πρώτη φορά – με τον βετεράνο της παραγωγής Flood (Mark Ellis) αλλά και τον Alan Moulder.

Οι Interpol βρήκαν μια διαφορετική διέξοδο δουλεύοντας, ξεχωριστά ο ένας από τον άλλον, τα πρώτα στάδια αυτού του άλμπουμ, αφού βρίσκονταν σε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία. «Πραγματικά καταφέραμε να βγάλουμε το μέλι από αυτήν την κατάσταση», λέει ο Fogarino. Ο Kessler προσθέτει: «Το να δουλεύουμε ξεχωριστά ήταν δύσκολο στην αρχή, αλλά άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για εμάς». Τελικά, κάθε μέλος βρήκε έναν τρόπο να επεκτείνει τον ατομικό του κύκλο σε μια τέλεια αρμονία μεταξύ τους.

Σε αυτό το άλμπουμ υπάρχει μια βαθιά διαπροσωπική κατανόηση που σημαίνει ότι κάθε μέλος σέβεται τις αντίστοιχες δυνάμεις του άλλου καλύτερα από ποτέ, αφήνοντας τις πρωταρχικές ιδιότητες της Interpol να λάμψουν. Τραγούδι με το τραγούδι, ο Kessler δημιουργεί το αρχιτεκτονικό σχέδιο, ο Banks τοποθετεί έργα τέχνης στον τοίχο και μετά ο Fogarino τακτοποιεί τα έπιπλα ώστε να έχουν μια συγκεκριμένη θέση και πρόθεση.

 Το “The Other Side of Make-Believe” σύντομα θα μοιάζει τόσο οικείο στη συνείδηση του κοινού, όσο και στον Paul Banks, τον Daniel Kessler και τον Sam Fogarino. Όσο και να φαίνεται παράδοξο, το τρίο έχοντας φτάσει τα επτά άλμπουμ με αρκετές αναποδιές στο δρόμο τους, τα έχει καταφέρει καλύτερα από ό,τι θα μπορούσε να προβλέψει κανείς, χωρίς να αφήσει ποτέ την αίσθηση του σκοπού τους να ξεφύγει. Με την πάροδο του χρόνου, ετικέτες όπως “εναλλακτικό” και “indie” έχουν ξεθωριάσει. Είναι απλά ένα ροκ γκρουπ στις μέρες μας. Ένα από τα πιο ξεχωριστά και ανθεκτικά ροκ συγκροτήματα του 21ου αιώνα μέχρι στιγμής. Και έχοντας διανύσει ένα τέταρτο του αιώνα, το συγκρότημα επιστρέφει δυναμικά ξανά..

Interpol: their methods refined, still in terrific shape.

– Gabriel Szatan

φώτο εξωφύλλου credit: Atiba Jefferson