Ελένη Ζηλιασκοπούλου

Η Ελένη Ζηλιασκοπούλου, M.A., γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι καθηγήτρια της γερμανικής γλώσσας, ραδιοφωνική παραγωγός, και η μοναδική Ελληνίδα μέλος της επιτροπής των παγκόσμιων μουσικών chart (Transglobal World Music Chart)  από το 2016.  Επίσης συμμετέχει συχνά στη WOMEX, τη World Music Expo, την πιο διεθνή συνάντηση μουσικής στον κόσμο και το μεγαλύτερο συνέδριο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Τα τελευταία 10 χρόνια, έχει μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Μουσικές Του Πλανήτη» στο Planet Radio 90,6 της Ιεράπετρας. Πρόκειται για ένα πολύχρωμο, πολυδιάστατο και άκρως ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το πολύγλωσσο και πολυπολιτισμικό αυτό μουσικό ταξίδι φέρνει ένα μήνυμα ισότητας και ειρήνης, ενώνει έθνη, γλώσσες και λαούς εμπνέοντας ελπίδα και αλληλεγγύη. Είτε με παραδοσιακή μουσική, μοντέρνα, είτε με fusion, jazz, latin, pop, afrobeat, fado… ο κάθε ακροατής καλείται να διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες.

Η εκπομπή «Μουσικές Του Πλανήτη» πέρα από το Μουσικό Κανάλι 105,1 του Ηρακλείου Κρήτης και το Planet Radio 90,6 της Ιεράπετρας, εκπέμπει και στο Radio Chronica Folk Musical της Ισπανίας, στο Radio Taiffa του Μεξικού και στο CBF Radio της Πορτογαλιας.

Ελένη Ζηλιασκοπούλου

[email protected]

FB: Elenita DeLa Santa Piedra

Mixcloud: https://www.mixcloud.com/elenita-ziliaskov-gagauz/